Het lijkt eigenlijk heel eenvoudig: een boom aanplanten in uw tuin. Een kwestie van een boom met een goede kluit uitzoeken, een gat graven en de boom erin zetten, eventueel met een stutpaal. Maar is het wel zo eenvoudig? Er komen een hoop dingen bij kijken waar u misschien niet aan gedacht heeft. Bij bomen aanplanten in Amstelveen kunt u zich goed laten adviseren door Aemstel Flora.

Bomen aanplanten Amstelveen

In sommige gevallen is het eenmaal gewenst om bomen aan te planten. Voor extra beschutting, esthetische redenen of simpelweg om de omgeving wat groener te maken. Voor bomen aanplanten in Amstelveen kunt u Aemstel Flora inschakelen. Wij weten precies op welke zaken gelet moet worden en welke boom de beste keuze is voor uw situatie.

Keuze van soort en boomvorm

Het begint natuurlijk met uw wensen: welke boom past in uw tuin in Amstelveen? Maar dat is slechts een deel van het proces. U moet ook rekening houden met de eisen die de boom van uw keuze stelt aan de bodem, het grondwaterniveau, de standplaats en de lichtval. Er zijn immers veel verschillende soorten bomen die allemaal verschillende eigenschappen hebben. De ene wordt kaal in de winter terwijl de andere groen blijft. Hoeveel ruimte hebben de wortels nodig en hoe snel groeit de boom? Allemaal vragen waar wij antwoord op weten.

Grootte en levensduur

Daarnaast is belangrijk hoe groot de boom uiteindelijk wordt en hoe lang hij in uw Amstelveense tuin blijft staan. Het is immers niet handig om in de tuin van een rijtjeshuis een boom te planten die over 10 jaar te groot wordt voor de omgeving. Tevens wilt u niet dat de schuttingen of tegels worden aangetast door de groeiende wortels. Op al deze facetten letten wij bij Aemstel Flora met ons advies over soortkeuze en groeiplaats.

Leveren en planten van bomen

Ten slotte zijn mogelijke kabels en leidingen en de schade die groeiende wortels daaraan kunnen veroorzaken, een punt van aandacht voor Aemstel Flora. Is de aanwezige grond van slechte kwaliteit, dan kunnen wij de grond verbeteren. Hierdoor wordt de aanslagkans van de beplanting veel groter.

Wilt u de aanplant van bomen in Amstelveen uit handen geven?

Wij helpen u met bomen aanplanten in Amstelveen. Zit u nog met vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!