Bomen snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van ons groen. Beschadigde of uitgeputte bomen en planten kunnen door middel van snoei jonge takken uitschieten en de energie van de plant kan beter gefocust worden op gezonde takken. Tevens staat een netjes gesnoeide boom een stuk verzorgder dan een boom met wildgroei. Bent u op zoek naar een professional ervaren in bomen snoeien? Aemstel Flora staat voor u klaar!

Efficiënt bomen snoeien

Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van bomen snoeien. Begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, knotten, leibomensnoei, vormsnoei en achterstallig onderhoud zijn een aantal diensten die wij aanbieden. Onze werkzaamheden vinden voor 90% plaats in de binnentuinen van Amsterdam.

  • Begeleidingssnoei: Begeleidingssnoei is het begeleiden van jonge bomen tot de volwassen fase door middel van snoei. Hierbij wordt onder andere gelet op takstand, een eventuele dubbele top en opkroonhoogte.
  • Onderhoudssnoei: Onderhoudssnoei is het snoeien van volwassen bomen met handhaving van de kroonvorm. Hierbij worden verkeerd geplaatste, schurende, slechte of dode takken verwijderd en de kroon wordt uitgedund.
  • Knotten: Knotten ziet men veel in het buitengebied bij wilgen. Knotbomen worden afhankelijk van de situatie en soort elk jaar tot één keer in de drie jaar volledig gesnoeid.
  • Leibomensnoei: Leibomensnoei is voornamelijk bekend van de leilindes, maar ook het snoeien van oude fruitbomen en het snoeien van dakbomen behoren tot onze werkzaamheden.
  • Vormsnoei: Vormsnoei dient regelmatig uitgevoerd te worden. Vormbomen hebben zeer regelmatig onderhoud nodig. Het interval van snoeien is afhankelijk van soort en onderhoudsniveau.
  • Achterstallig onderhoud: Achterstallig of onderhoudssnoei wordt uitgevoerd bij volwassen bomen, waarbij dode en slecht aangehechte takken verwijderd dienen te worden. Ook kunnen overdreven lange takken ingenomen worden. Vaak is het een samenspel van gewenst zon- en daglicht in huis, privacy en wat het beste is voor de boom.

Hulp bij bomen snoeien

Zoekt u iemand die ervaring heeft met bomen snoeien om uw tuin onder handen te nemen? Wij helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Amstelflora voert projecten uit in de omgeving van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Graag wil ik mijn boom z.s.m. laten snoeien, wanneer kunnen jullie?

Dit is een veelgestelde vraag en ook zeker begrijpelijk, maar wij moeten de werkzaamheden uitvoeren in de periode waarin het het minst schadelijk is voor de boom. Dit verschilt per boomsoort. Wij kunnen u adviseren wat het beste moment is om de werkzaamheden uit te voeren.

Er zit een nest in mijn boom met duiven kan deze nu eruit gesnoeid worden?

Zeker niet! Wij moeten ons houden aan de flora- en faunawet en mogen dus dieren op hun nest in de boom niet verstoren.

Graag wil ik mijn boom halveren, kan dat?

Nee, de boom halveren is zodanig ingrijpend dat dit niet zonder risico’s voor de gezondheid van de boom te doen is. Uitzonderlijke gevallen buiten beschouwing gehouden. Bij een gewone snoeibeurt nemen wij ongeveer 20% van het kroonvolume van de boom in.