Is er een boom in uw tuin afgebroken of omgevallen tijdens een storm of zijn er enkele takken gesneuveld?

Is er een boom in uw tuin afgebroken of omgevallen tijdens een storm of zijn er enkele takken gesneuveld?

Wanneer een boom getroffen is door een storm of windvlaag zal altijd eerst de schade of loszittende takken verwijderd moeten worden. Hierna moet beoordeeld worden wat het toekomstperspectief is van deze boom. Dit is altijd afhankelijk van de boomsoort en de opgelopen schade.

Stormschade

Over het algemeen hebben we in Nederland geluk op het gebied van natuurrampen. Maar toch moeten we af en toe zware stormen verduren. Wanneer u bomen in de tuin heeft weet u hoe spannend dit is. Bomen zijn door hun hoogte gevoelig voor stormschade. Er kunnen takken los worden gewaaid, geraakt worden door de bliksem of de boom kan in zijn geheel afbreken of omvallen. Aemstel Flora is de specialist op het gebied van stormschade herstel van bomen.

Hoe zwaar is de stormschade?

Bij stormschade kijken wij altijd naar de mate en de ernst van de schade. In de meeste gevallen is een boom nog prima te redden, bij de juist behandeling. Echter zijn er ook situaties waarbij een boom beter verwijderd kan worden om ergere schade te voorkomen.

Bomen herstellen na een storm

Het is natuurlijk erg fijn als de stormschade beperkt is en de boom gered kan worden. In zo’n geval pakken wij de snoeischaar of kettingzaag om de boom aan te pakken. Door het afsnoeien van aangedane takken verkleinen wij de wonden en kan de boom zijn energie focussen op de aanmaak van nieuw groen op deze plekken. Op deze manier kunt u blijven genieten van uw mooie boom, ondanks de stormschade die deze eerder heeft opgelopen.

Verwijdering van de boom

Helaas zijn er ook situaties waarbij een boom niet meer te redden is. Bijvoorbeeld wanneer deze is omgevallen. In zo’n geval verwijderen we de boom. Het is belangrijk om dit door een professional te laten doen want een omgevallen boom kan enorm onder spanning staan. Wanneer u dan willekeurig gaat zagen in het hout kan dit vervelend aflopen. Door middel van speciale zaagtechnieken kunnen wij de beschadigde boom verwijderen.

Hulp bij stormschade

Wij staan tot uw dienst om de schade op te nemen en indien mogelijk de boom te redden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of het maken van een afspraak!

Projecten in de omgeving van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn worden door ons verzorgd.

Zijn jullie beschikbaar indien er geval is van een noodgeval?

Ja, in principe kunt u ons altijd bereiken en vragen of wij tijd hebben om u te helpen.

Mijn boom is omgewaaid, hoe kan dat?

Wij zijn tevens bevoegd boomveiligheisdcontroleur en doen ook inspecties aan monumentale bomen. Een gezonde boom gaat in principe niet om. Tenzij er veranderingen zijn gedaan aan de omgeving (denk aan bomen gekapt, grondwaterstand veranderd of kabels gegraven). Wij kunnen ook uw boom regelmatig controleren zodat u zeker bent dat deze veilig is.

Er hangt een tak in de boom die ik niet vertrouw, wat nu?

Wij kunnen voor u de boom bekijken en inschatten of de tak verwijderd dient te worden of dat wij deze kunnen behouden m.b.v. een verankering van de tak. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten.