Als een boom onveilig geworden is, in de weg staat of een andere boom in zijn groei belemmert, kan er overgegaan worden tot het kappen van de boom.

Als een boom onveilig geworden is, in de weg staat of een andere boom in zijn groei belemmert, kan er overgegaan worden tot het kappen van de boom.

Begint het in uw huis en tuin wel erg donker te worden door die grote boom die al het zonlicht wegneemt? Of wellicht heeft u te maken met een oude of beschadigde boom die niet meer veilig is? Allemaal redenen voor bomen kappen. Tevens kans het ook zo zijn dat u het gewoon niet eens bent met de locatie van een boom of bent u toe aan iets nieuws. Het is een hele klus om bomen te kappen, maar gelukkig kunt u hier professionele hulp bij inschakelen. Aemstel Flora is gespecialiseerd in bomen kappen en helpt u graag verder.

Bomen kappen: verschillende methodes

Elke situatie is anders en zo vereist elke boom een andere methode.

  • Zagen: Bomen kappen die veel ruimte om zich heen hebben is eenvoudig voor ons, want deze kunnen we efficiënt omzagen. Echter wanneer de ruimte rondom de boom beperkt is moet worden overgegaan naar een andere manier van bomen kappen.
  • Klimmen: Doormiddel van speciale klimtechnieken zijn wij in staat om tot de kroon van de boom te klimmen en deze vanuit hier kaal te knippen. Tak voor tak wordt de boom uitgekleed, op een veilige manier. Als de kroon verdwenen is kan de stam worden verwijderd en als laatste zullen wij de stronk wegfrezen zodat de grond compleet vrij wordt gemaakt.
  • Hoogwerker: Alleen in gevallen waar het niet anders kan kiezen we ervoor om een hoogwerker of een telekraan te gebruiken om zo de hoge punten van de boom te bereiken.

Belangrijk om te weten is dat er in sommige gevallen een kapvergunning aangevraagd dient te worden, voor deze aanvraag dient u rekening te houden met een periode van 6 tot 8 weken. De noodzaak van deze vergunning verschilt per gemeente, dus vraag dit na voordat u gaat beginnen aan bomen kappen.

Hulp bij bomen kappen

Zoekt u iemand die ervaren is in bomen kappen en deze vervelende klus uit uw handen kan nemen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Wij werken onder andere in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Kunnen jullie op afstand een offerte of prijsindicatie opstellen?

Ja, indien gewenst kunt u ons foto’s sturen van de boom en situatie met daarbij de omtrek van de boom op borsthoogte gemeten. Wij kunnen dan een redelijke prijsindicatie afgeven voor de werkzaamheden.

Wordt bij kap van de boom ook de stronk verwijderd?

Nee, in principe wordt de boom op grondhoogte afgezaagd en de stronk ingezaagd zodat deze kan wegrotten. Indien gewenst kunnen wij wel de stronk voor u verwijderen middels onze 80cm brede stobbefrees.

Kan mijn boom zomaar gekapt worden of niet?

Dit verschilt per gemeente. Wij werken veel in Amsterdam en omstreken en ook binnen die gemeenten zijn verschillende regels m.b.t. het kappen van bomen. In Amsterdam is bijvoorbeeld sowieso een kapvergunning nodig bij het kappen van een boom.