Als een boom onveilig geworden is of in de weg staat of als hij een andere boom in zijn groei belemmert, kan dat reden zijn om te besluiten de boom te kappen. In de gemeente Amstelveen heeft u voor het kappen van bomen in de eigen tuin meestal een omgevingsvergunning nodig. Het aanvragen van zo’n vergunning kan wel oplopen van 6 tot 8 weken. Als specialist in Amstelveen kan Aemstel Flora u hierin adviseren.

Weghalen op een veilige manier

Iedere situatie is verschillend. Wij van Aemstel Flora kunnen de boom toegespitst op de situatie veilig weghalen. Is er genoeg ruimte, dan kunnen we hem eenvoudig omzagen.

Klimmen en uitkleden

In andere gevallen klimmen we naar de kroon met speciale technieken en kleden we de boom langzaam uit. De takken laten we eventueel aan een vangtouw zakken. En als het niet anders kan, gebruiken we een hoogwerker of telekraan.

Wegfrezen van de boomstobbe

Als we de boom in uw tuin in Amstelveen eenmaal weg hebben gehaald, kan ook de boomstobbe (stronk) door ons weggefreesd worden. Op die manier kunt u weer vrij beschikken over de plek waar de boom stond.

Wilt u een boom laten kappen in Amstelveen?

Heeft u advies nodig over het kappen van een boom in uw tuin? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!