Om wat voor reden dan ook is het soms gewenst of zelfs noodzakelijk om een boom te verwijderen. Dit kan zijn omdat een boom op leeftijd of beschadigd is en daarom onveilig wordt verklaard, of simpelweg omdat hij in de weg staat, de zon tegenhoudt of niet in de omgeving past. In zulke gevallen wordt vaak gekozen voor kappen. Aemstel Flora help u graag bij bomen kappen in Ouderwerk aan de Amstel. Het is immers een vak apart wat voor onveilige situaties kan zorgen.

Voor het kappen van bomen heeft u in Ouderkerk aan de Amstel een kapvergunning nodig. Houdt u bij het aanvragen rekening met 6 tot 8 weken. In Ouderkerk aan de Amstel is Aemstel Flora de specialist.

Bomen kappen Ouderkerk aan de Amstel

Voordat u een boom verwijderd is het belangrijk om onderzoek te doen. Niet alleen naar de boom zelf, maar ook naar de omgeving. Zo heeft u voor het kappen van Bomen in Ouderkerk aan de Amstel een kapvergunning nodig, ook wanneer de boom op uw eigen grond staat. Zo’n aanvraag kan 6 tot 8 weken duren, dus u moet op tijd de keuze maken om een boom te verwijderen voordat er onveilige situaties gaan vormen. Aemstel Flora is de specialist in bomen kappen in Ouderkerk aan de Amstel.

Veiligheid op de eerste plaats

Wanneer we gaan besluiten welke methode we toepassen om uw boom te kappen, kijken we eerst naar de situatie. Alle situaties zijn immers anders en vereisen hun eigen aanpak. We kijken als eerst naar de staat van de boom en de ruimte er omheen. Bij voldoende vrijheid zagen we hem eenvoudig om. Wanneer de ruimte beperkt is gaan we over op een andere methode.

Speciale klimtechnieken

Wanneer er geen mogelijkheid is tot omzagen, gaan we kijken naar een andere aanpak. Indien nodig gebruiken we speciale klimtechnieken om naar de kroon van de boom te klimmen. Vanaf daar kan de boom tak voor tak uitgekleed worden. Deze takken kunnen doormiddel van een vangtouw veilig zakken. En als het echt niet anders kan, maken we gebruik van een hoogwerker of telekraan.

De stronk wegfrezen

Bij bomen kappen in Ouderkerk aan de Amstel frezen we ook de boomstobbe (stronk) voor u weg. Alle sporen van de boom zijn dan verdwenen en u kunt dan vrijelijk de oude standplaats van de boom benutten zoals u dat wilt.

Wilt u een boom laten kappen in Ouderkerk aan de Amstel?

Zoekt u naar advies over het kappen van een boom in Ouderkerk aan de Amstel? Neem contact met ons op! U kunt tevens een afspraak inplannen om een boom te laten kappen.