Het is een bekende situatie: de boom in uw tuin staat in de weg, is onveilig geworden of hij belemmert de groei van een andere boom. Of wellicht is hij zo groot geworden dat hij de zon volledig blokkeert of overlast veroorzaakt bij u en/of de buren. In zo’n geval is het gewenst om een boom te verwijderen. Dit is wel een hele klus om zelf te doen en kunt u het beste aan professionals overlaten. U terecht bij Aemstel Flora, de specialist in bomen kappen in Uithoorn.

Bomen kappen Uithoorn

De regels verschillen per gemeente, Voor bomen kappen in Uithoorn heeft u een officiële vergunning nodig. Zorg dus dat u op tijd de beslissing maakt om een boom te kappen, zeker in een geval waarbij de boom voor onveilige situaties zorgt. Zo’n aanvraag kan immers 6 tot 8 weken duren. Aemstel Flora kan u tevens adviseren over vergunningen per gemeente en het aanvragen hiervan, we zijn niet voor niks de specialist in bomen kappen in Uithoorn en omgeving!

Veiligheid voorop

Omstandigheden zijn altijd verschillend en vereisen hun eigen aanpak. Misschien is de situatie in uw tuin in zodanig ideaal dat de boom zeer eenvoudig weggehaald kan worden door Aemstel Flora. Als we de ruimte ervoor hebben, zagen we hem gewoon om. Dat is een klus die snel geklaard is. Echter in sommige gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer er te weinig ruimte is. In zo’n situatie kiezen we voor een andere methode.

Met speciale klimtechnieken naar de kroon

Als de situatie niet toelaat dat we de boom omzagen, dan moeten we onze speciale klimtechnieken inzetten om naar de kroon te klimmen en de boom vanaf daar langzaam uit te kleden. Tak voor tak wordt de boom kaal gemaakt. Deze takken komen veilig omlaag met een vangtouw. Wanneer ook deze methode niet geschikt is voor de situatie, kunnen gebruik maken van een hoogwerker of telekraan.

De boomstobbe wegfrezen

Wanneer een boom wordt gekapt, blijft er een stobbe (stronk) met diepe wortels over. Wanneer u kiest voor bomen kappen in Uithoorn door Aemstel Flora zorgen wij ervoor dat ook deze stronk wordt verwijderd doormiddel van frezen. Op die manier heeft u de oude standplaats meteen weer ter beschikking.

Wilt u een boom laten kappen in Uithoorn?

Op zoek naar advies over bomen kappen in Uithoorn? Neem contact met Aemstel Flora op! U kunt ook gelijk een afspraak inplannen. Vergeet echter niet eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente!