Merkt u dat u weinig licht in huis krijgt, of ligt uw terras helemaal in de schaduw? Wellicht wordt deze schaduw veroorzaakt door uw boom. Als een boom niet onderhouden wordt, zal deze te groot worden voor uw tuin. Snoeien is dan onvermijdelijk. Bomen snoeien in Haarlem en omgeving doet Aemstel Flora graag voor u. Wij werken met alle boomsoorten en zorgen ervoor dat u boom weer helemaal in vorm wordt gesnoeid.

Laat uw bomen snoeien in Haarlem

Het snoeien van bomen heeft veel voordelen: het geeft vorm aan de boom waardoor deze netter oogt, het zorgt voor meer zonlicht in uw tuin en stimuleert de groei van jonge takken en bladeren lager in de boom. Zo wordt uw tuin weer een stukje mooier en prettiger om in te zitten. Bomen snoeien in Haarlem en omgeving laat u natuurlijk doen door Aemstel Flora.

Alle snoeiwerkzaamheden

Voor alle vormen van snoei en het doen van achterstallig onderhoud met betrekking tot bomen kunt u terecht bij Aemstel Flora. Bomen snoeien in Haarlem is ons specialisme. Wij verlenen diensten zoals begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, knotten, leibomensnoei en vormsnoei.

  • Begeleidingssnoei: Sommige bomen moeten we een handje helpen om groot en sterk te worden. Met een goede begeleiding worden ook jonge bomen groot. We letten dan op takstand, opkroonhoogte en een eventuele dubbele top. Door de juiste snoeitechniek kunnen wij uw boom helpen opgroeien voor een optimale bladerdichtheid en hoogte.
  • Onderhoudssnoei en knotten: Elke boom dient onderhouden te worden om er netjes en verzorgd uit te zien. Zo is het belangrijk om eens in de zoveel jaar een onderhoudssnoeibeurt te houden. Zo kunnen oude en schurende takken verwijderd worden en de groei van nieuwe takken gestimuleerd worden. Sommige boomsoorten bijvoorbeeld knotwilgen dienen elke paar jaar geknot te worden. Deze groeien dan weer gezond en sterk terug.
  • Leibomen en vormsnoei: Mooi in vorm gesnoeide leibomen zorgen ervoor dat uw tuin er netjes en verzorgd uit ziet. Dit snoeien moet wel regelmatig gebeuren. Aemstel Flora kan al uw bomen snoeien in Haarlem en omgeving. We snoeien uiteraard niet alleen leibomen. U kunt voor alle typen bomen bij ons terecht.

Uitvoeren van achterstallig onderhoud

Bent u naar een nieuw huis verhuisd en staat er een verwaarloosde boom in de tuin? Of bent u zelf vergeten om uw boom te onderhouden de laatste jaren? De kans is groot dat de boom vol zit met takken die dood zijn, schuren, of slecht aangehecht zitten. Deze takken kunnen schade aanrichten wanneer ze vervolgens afbreken. Daarom is het belangrijk om uw bomen professioneel te laten onderhouden. Tevens houden we rekening met uw wensen met betrekking tot zon- en daglicht. Een uit de kluiten gegroeide boom werpt immers een grote schaduw op uw huis en tuin. Daarnaast kijken wij ook naar wat het beste is voor de boom in kwestie.

Bomen snoeien in Haarlem?

Heeft u hulp nodig bij het snoeien van uw boom? Neem gerust contact met ons op!