Er zijn verschillende situaties waarbij het gewenst is een boom te kappen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een onveilige situatie door een oude of beschadigde boom of wanneer de boom in kwestie simpelweg in de weg staat. Wil u een boom kappen in Haarlem? Aemstel Flora staat voor u klaar.

Bomen kappen Haarlem

Per gemeente verschillen de regels omtrent tuinen en begroeiing. Wilt u een boom kappen in Haarlem, dan dient u eerst te informeren of hier een eventuele vergunning aan vooraf gaat. Indien dit het geval is, dan moet deze eerst aangevraagd worden. In de meeste gevallen duurt dat zo’n 6 tot 8 weken. Wacht dus niet te lang met het maken van een keuze, zeker als het om een onveilige situatie gaat. Heeft u toestemming gekregen? Dan is het tijd om in actie te komen. Aemstel Flora komt graag uw boom kappen in Haarlem.

Veilige werkwijze

Er zijn verschillende manieren om een boom te kappen. We bekijken de situatie en kiezen dan de veiligste optie. Wanneer er voldoende ruimte rondom de boom is dan kiezen wij ervoor om de boom om te zagen en te laten vallen. Dit is een snelle en eenvoudige manier. Echter is dit niet altijd mogelijk en dient in de meeste gevallen keuze te worden gemaakt voor een andere methode.

De hoogte in

Wilt u een boom kappen in Haarlem maar kan deze niet omgezaagd worden? Dan kunnen we omhoog klimmen om de boom te ontdoen van zijn takken. Deze takken worden veilig via een vangtouw naar beneden vervoerd. Zodra de stam kaal is kan de stam stukje voor stukje korter gemaakt worden tot er alleen nog een stronk over is. Een alternatieve wijze is de inzet van een hoogwerker of telekraan. Laat Aemstel Flora uw boom kappen in Haarlem.

Weg met de stronk

De boomstobbe of stronk wordt door ons verwijderd. De grond waar de boom heeft gestaan komt dus helemaal vrij zodat u hiermee kunt doen wat u wilt. Plant een nieuwe boom, laat gras groeien of betegel uw nieuwe stukje grond om er volop van te genieten.

Hulp bij een boom kappen in Haarlem?

Bent u op zoek naar passend advies over het kappen van een boom in Haarlem en omgeving? Of wilt u gelijk een afspraak inplannen? U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.