Geen onbekende situatie: in uw tuin staat een boom maar hij staat in de weg, is oud en onveilig geworden of hij belemmert de groei van een andere boom, plant, of haag. Misschien is hij inmiddels zo groot gegroeid dat u vrijwel geen zon meer in de tuin heeft of klagen de buren over vallend blad, vogelpoep en schaduw. In zulke gevallen kan overwogen worden een boom te verwijderen. Laat dit aan professionals over, want dit is geen makkelijke klus. Aemstel Flora is de specialist die uw boom kan kappen in Hoofddorp.

Bomen kappen Hoofddorp

Elke gemeente heeft zijn eigen regels. Om een boom te kappen in Hoofddorp zou u mogelijk een vergunning nodig kunnen hebben. Informeer hiernaar bij uw gemeente. Zo’n vergunning aanvragen kan 6 tot 8 weken duren, dus dit dient u op tijd te regelen.

Denk aan de veiligheid

Omstandigheden zijn altijd verschillend en vereisen hun eigen aanpak. Misschien is de situatie in uw tuin in zodanig ideaal dat de boom zeer eenvoudig weggehaald kan worden door Aemstel Flora. Als we de ruimte ervoor hebben, zagen we hem gewoon om. Dat is een klus die snel geklaard is. Echter in sommige gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld wanneer er te weinig ruimte is. In zo’n situatie kiezen we voor een andere methode.

Klimmen en knippen

In eerste instantie kijken we of een boom omgezaagd kan worden. Dit is immers de makkelijkste en snelste methode. Als de situatie dit niet toelaat, dan gebruiken we onze speciale klimtechnieken om de boom in te klimmen. De boom wordt dan tak voor tak afgezaagd totdat deze helemaal kaal is. Dan kan de stam worden verwijderd tot er alleen een stronk over is. In enkele gevallen werkt een hoogwerker of telekraan beter.

De stronk wegfrezen

Wanneer u kiest om een boom te laten kappen blijft er uiteindelijk een stronk over. Wij zorgen ervoor dat ook deze wordt verwijderd doormiddel van frezen. Zo komt er voor u een stukje grond vrij waarop u kunt doen wat u wilt. Een boom kappen in Hoofddorp valt onder onze specialiteit, dus u kunt kwaliteit verwachten.

Een boom kappen in Hoofddorp?

Wilt u een boom kappen in Hoofddorp? Neem dan contact met Aemstel Flora op! U kunt indien gewenst direct een afspraak inplannen. Vergeet niet om eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente!