Over het algemeen is de natuur heel vriendelijk voor Nederland. We hebben niet veel last van extreem weer, maar zo nu en dan krijgen we wel met een storm te maken. Zo’n storm kan een hoop schade aanrichten, zeker aan hoge bomen. Losse takken, afbreken en omvallen zijn allemaal vormen van schade die veroorzaakt kunnen worden. Voor stormschade herstel in Hoofddorp is Aemstel Flora u graag van dienst.

Stormschade Hoofddorp

Een boom die afbreekt of omvalt of zware losse takken die naar beneden vallen zijn niet alleen gevaarlijk voor u, maar ook voor bijvoorbeeld de buren. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Zodra u merkt dat er sprake is van schade in uw tuin, is het verstandig om direct in actie te komen om verdere schade te voorkomen. Alle stormschade in Hoofddorp wordt opgelost door Aemstel Flora, de specialist op dit gebied.

Hoeveelheid schade

Hagelbuien, heftige sneeuwval, stormen en andere vormen van extreem weer kunnen veel schade aanrichten aan bomen. Takken kunnen loswaaien, breken onder gewicht of zelfs getroffen worden door de bliksem. Het is in alle gevallen belangrijk om te beginnen met het verwijderen van alle takken die loszitten en naar beneden kunnen vallen. Dit doen wij graag voor u. Zodra dit gedaan is, kan worden gekeken naar de toekomst van de boom. Kan deze zich nog herstellen, of het is beter om de boom in zijn geheel te verwijderen?

Verwijdering van de boom

Wanneer een boom beter verwijderd kan worden als gevolg van de opgelopen schade, dan staan wij voor u klaar. Verdere schade aan de boom en omgeving in de vorm van vallende takken wordt dan uitgesloten. Het verwijderen van een boom die bijvoorbeeld is omgevallen is een gevaarlijke klus. Er kan immers spanning op het hout staan, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen wanneer hier geen rekening mee wordt gehouden. Door middel van speciale zaagtechnieken kunnen wij de boom verwijderen. Stormschade in Hoofddorp wordt op deze manier door ons aangepakt.

De boom herstellen

Wij kunnen uw boom in de meeste gevallen herstellen. Indien de situatie het toelaat passen wij speciale snoeitechnieken toe (bijvoorbeeld kandelaberen, uitlichten of knotten) om de boom te helpen met het natuurlijk herstel. De kroon zal weer terug groeien en u zult niks meer van de schade zien.

Hulp nodig bij stormschade in Hoofddorp?

Bij alle vormen van stormschade in Hoofddorp met betrekking tot bomen staan wij voor u klaar. Neem contact op voor advies of een afspraak.