Gelukkig hebben we in Nederland relatief weinig last van de heftige natuurelementen. Echter worden we zo nu en dan wel getroffen door een zware storm die veel schade kan oprichten in onze tuinen. Als er tijdens zo’n storm takken van uw boom af worden gewaaid of wanneer deze zelfs afgebroken of omgevallen is, is er sprake van stormschade. Voor het herstel van stormschade in Amsterdam kunt u terecht bij Aemstel Flora. Wij nemen de schade op en herstellen of verwijderen uw aangedane boom of bomen.

Stormschade Amsterdam

Zeker in een stad als Amsterdam is stormschade gevaarlijk. Met de grote inwonersaantallen zit een ongeluk in een klein hoekje. Tevens staan alle huizen dicht op elkaar, dus wanneer uw boom omvalt kan dit veel schade aanrichten bij zowel u als uw buren. Het is daarom verstandig om na het constateren van stormschade direct actie te ondernemen. Een beschadigde boom kan laten immers nog takken laten vallen of afbreken. Voorkom dit en laat uw stormschade in Amsterdam direct herstellen door Aemstel Flora.

Vaststelling van de schade

Extreem weer, bijvoorbeeld een storm, een heftige hagelbui of zware sneeuwval kunnen voor een boom geheel of gedeeltelijk verwoestend zijn. De boom kan ook door de bliksem getroffen worden. In zo’n geval verwijderen we eerst alle loszittende takken en andere schade. Daarna bekijken we het toekomstperspectief van de boom. Afhankelijk van de opgelopen schade en de boomsoort kan dat erg verschillen.

Verwijdering of…

De boom in uw tuin die onherstelbare stormschade heeft opgelopen kan door Aemstel Flora worden weggehaald. Op deze manier voorkomt u verdere schade aan de boom en de omgeving. Hiervoor is echter wel veel vakmanschap vereist, want op het hout van dit soort bomen staat er vaak spanning. Het is gevaarlijk om deze klus zelf op te lossen, want er moeten speciale zaagtechnieken toegepast worden om ongelukken te voorkomen. Daarom is het belangrijk om dit door een specialist te laten doen.

…behouden

Aemstel Flora kan uw boom in de meeste gevallen herstellen. Door speciale snoeitechnieken, zoals bijvoorbeeld kandelaberen of knotten, kan de boom rustig aansterken en een nieuwe kroon vormen zonder enige schade te veroorzaken, Op deze manier krijgt de boom een tweede kans om zich te ontwikkelen en uw tuin binnen de kortste tijd weer groen te kleuren.

Heeft u te maken met stormschade in Amsterdam?

Bij stormschade in Amsterdam is Aemstel Flora de specialist om de situatie aan te pakken, of het nou gaat om herstel of verwijdering van de aangedane boom. Vraag vrijblijvend om advies of maak direct een afspraak op onze contactpagina.