Zijn er tijdens de laatste storm takken van de boom in uw tuin afgewaaid of is deze geheel omgevallen of afgebroken? Bij stormschade in Ouderkerk aan de Amstel wendt u zich tot Aemstel Flora voor het opnemen van de schade en de vervolgstappen. Wij bekijken of de boom te redden is of beter verwijderd kan worden. Dit verschilt immers per situatie, boomsoort en de ernst van de schade.

Stormschade Ouderkerk aan de Amstel

Het is erg zonde wanneer u schade oploopt als gevolg van een storm. Uw tuin kan er behoorlijk gehavend uit zien na afloop. Een boom wordt in de meeste gevallen het hardst getroffen, omdat deze hoog en smal is en tevens vol zit met takken. Ook na de storm kunnen onderdelen van de boom nog afbreken omdat deze in een kwetsbare staat zijn achtergelaten door de storm. Bij stormschade in Ouderkerk aan de Amstel kijken wij graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Vaststelling schade

Extreem weer, zoals een storm, zware sneeuwval of een heftige hagelbui kunnen een boom geheel of gedeeltelijk verwoesten. Ook kan de boom getroffen worden door de bliksem. Aemstel Flora verwijdert loszittende takken en andere schade. Daarna onderzoeken we het toekomstperspectief van de boom. Dat kan per boomsoort en opgelopen schade nogal verschillen. In de meeste gevallen kan de boom hersteld worden.

Verwijderen of…

Echter wanneer de schade van de boom te extreem is, dan is het beter om deze te verwijderen. De boom zal zich niet meer herstellen. Een omgevallen of afgebroken boom in uw tuin als gevolg van stormschade in Ouderkerk de Amstel kan door ons worden weggehaald. Dat vergt veel vakmanschap met speciale zaagtechnieken, omdat op het hout van dit soort bomen vaak veel spanning staat. Laat dit daarom altijd door specialisten doen.

…laten staan

Door middel van snoeitechnieken zoals kandelaberen of knotten kan Aemstel Flora de boom na de stormschade voor u snoeien, zodat deze opnieuw een volle mooie kroon krijgt en weer veilig kan verder groeien. Zo krijgt de boom een tweede kans voor zijn ontwikkeling. Binnen de kortste tijd is uw tuin weer mooi groen.

Heeft u te maken met stormschade in Ouderkerk aan de Amstel?

Aemstel Flora is een begrip bij herstel van stormschade aan bomen in Ouderkerk aan de Amstel. Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen.